Käytämme evästeitä sisällön ja mainosten personointiin ja liikennemme analysointiin. Tietosuojakäytäntö Evästekäytäntö

Mercedes-Benzin pääkonttori

Mercedes-Benz: Ylellisyyden ja suorituskyvyn ruumiillistuma


Mercedes-Benz on saksalainen henkilöautojen, kuorma-autojen, linja -autojen ja muiden ajoneuvojen valmistaja, osa saksalaista Mercedes-Benz-konsernia. Mercedes-Benzin pääkonttori sijaitsee Stuttgartissa, Baden-Württembergin osavaltiossa Saksassa.

Mercedes-Benzin historia


Miten Mercedes-Benz syntyi?

Olemme Mercedes-Benz-merkin ilmestymisen velkaa kahdelle saksalaiselle yritykselle Benz & Cie ja Daimler-Motoren-Gesellschaft, jotka perustettiin 1800-luvun lopulla Saksassa.
Legendaarinen saksalainen suunnitteluinsinööri Karl Benz perusti yhdessä Max Caspar Rosén ja Friedrich Wilhelm Esslingerin kanssa Benz & Cie -yhtiön vuonna 1883. Vuotta 1883 voidaan pitää Mercedes-Benzin historian alussa.
Benz & Cie on historian ensimmäinen saksalainen autojen, moottoripyörien, moottoreiden ja polkupyörien valmistaja. Ja Karl Benz, yksi ensimmäisistä polttomoottorilla varustettujen autojen keksijistä - autoteollisuuden edelläkävijä ei vain Saksassa, vaan kaikkialla maailmassa. Monien patenttien, kuten kaksitahtisen bensiinimoottorin, kaasupolkimen, sytytysjärjestelmän, kaasuttimen, kytkimen, vaihteiston ja niin edelleen, omistaja.

Karl Friedrich Michael Benz
Gottlib Wilhelm Daimler

Gottlieb Daimler ja Daimler-Motoren-Gesellschaft

Ja jo vuonna 1890 Gottlieb Daimler perusti yhdessä kumppaneidensa Wilhelm Maybachin ja Max Duttenhoferin kanssa Daimler-Motoren-Gesellschaft-yhtiön nelipyöräisten autojen tuotantoa varten. Gottlieb Daimler kehitti yhdessä Wilhelm Maybachin kanssa yhden ensimmäisistä autoista ja useita bensiinikäyttöisiä polttomoottoreita. Hänellä on myös monia patentteja autojen moottoreille ja erilaisille järjestelmille.

Benz & Cie, Daimler-Motoren-Gesellschaft ja ensimmäinen maailmansota.

Benz & Cie ja Daimler-Motoren-Gesellschaft olivat kaksi kilpailevaa yritystä, eivätkä ne menneet huonosti ennen ensimmäistä maailmansotaa. Ensimmäinen maailmansota johti kuitenkin Saksan rahoitusmarkkinoiden ja valuuttojen romahtamiseen. Myös Saksassa oli saatavilla halvempia autoja Amerikasta, kuten Ford. Kaikki nämä tekijät johtivat vakavaan rakennekriisiin Saksan autoteollisuudessa.

Benz ja Mercedes vanhat logot.
Vanha Daimler-Benzin logo 1926

Benz & Cien ja Daimler-Motoren-Gesellschaftin yhdistyminen.

Ja vuonna 1926 tehtiin päätös näiden kahden yrityksen yhdistämisestä ja perustettiin uusi yritys Daimler-Benz AG. Ja sovittiin myös kaikkien Mercedes-Benz- merkkisten autojen tuotannosta. Mercedes on Wilhelm Maybachin suunnittelema autosarja, Benz on Karl Benzin sukunimi. Daimler-Benz AG:n pääsuunnittelija ja pääsuunnittelija oli Ferdinand Porsche, joka päivitti täysin autojen tuotannon ottamalla perustana Daimler-Motoren-Gesellschaftin uusimmat mallit.

Mistä sana Mercedes sitten tuli?

Nimi Mercedes tuli naisen nimestä. Kerran Itävalta-Unkarin suurlähettiläs Emil Jellinek päätti sijoittaa Daimler-yhtiöön, koska hän luotti yrityksen menestykseen. Ja hänellä oli tytär nimeltä Adriana Manuela Ramona Jellinek, mutta kaikki perheenjäsenet kutsuivat häntä Mercedesiksi, mikä tarkoittaa armoa espanjaksi. Ja Jellinek-perheen kunniaksi mallit päätettiin nimetä Mercedesin mukaan, jo ennen kahden yrityksen fuusiota. Sama nimi siirrettiin myöhemmin uudelle yhtiölle Daimler-Benz.

Adriana Jellinek - Mercedes
Mercedes Benz L4500A 4WD kuorma-auto

Mercedes-Benz ja toinen maailmansota.

Kun Hitlerin johtama NSDAP otti vallan Saksassa ja alkoi aseistaa Wehrmachtia, Daimler-Benz alkoi tehdä yhteistyötä natsien kanssa hyötyäkseen. Daimler-Benz kehitti ja valmisti autoja, kuorma-autoja, tankkeja, laivoja ja lentokoneita Wehrmachtille. Lisäksi yhtiö valmisti myös osia saksalaisiin aseisiin, kuten Mauser-kiväärin piipuja. Tiedetään myös, että Daimler-Benz käytti keskitysleirien vankien työtä, jonka määrä esimerkiksi vuonna 1944 oli yli 30 tuhatta ihmistä. Nämä olivat sotavankeja, siepattuja siviilejä ja keskitysleirien vankeja, jotka sijaitsivat lähellä tehtaita.

Mercedes-Benz toisen maailmansodan jälkeen.

Toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1945 Daimler-Benz AG -konserni menetti kaikki yhtiön ulkomaiset varat, samoin kuin kaikki Neuvostoliiton miehitysalueelle päätyneet tehtaat menetettiin. Myös kaikki tehtaat, jotka jäivät amerikkalaisten joukkojen miehitysalueelle, tuhoutuivat tai vaurioituivat pahasti Hitlerin vastaisen liittouman pommituksissa. Vuonna 1946 yritys sai USA:n miehitysviranomaisilta luvan autojen valmistukseen ja aloitti vanhan, sotaa edeltävän suunnittelun autojen tuotannon.

Mercedes-Benz 170B

eXus Dev 24.5.2023

Mercedes-Benz Autot Myytavana


Mercedes-Benz - Arvostelut

Arvostelut
- 0 / 0 Arvostelut
Lisää arvostelu
- Arvioi - 0